Μάρτιος 2009 ετοιμάζεται συγχρόνως μια εκπληκτική Λαϊκή δισκογραφική δουλειά στα στούντιο μια συνεργασία του Λάκη Χαλκιά με έναν από τους πιο πετυχημένους, αλλά και πιο γνήσιους λαϊκούς συνθέτες της εποχής μας τον Βαγγέλη Κορακάκη με τον τίτλο: ¨ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ¨ που πολύ γρήγορα θα είναι έτοιμη (κυκλοφόρησε Σεπτέμβρης 2009) για να την απολαύσει ο κόσμος που αγαπάει το ωραίο κλασικό λαϊκό μας τραγούδι.
Απρίλης του 2010, ο Λ. Χαλκιάς καλεσμένος από το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού του Καΐρου το Υπουργείο Πολιτισμού Ελλάδος και το Υπουργείο πολιτισμού της Αιγύπτου. Που συνδιοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας με το συγκρότημά του το έργο: "2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική" (από τον Όμηρο μέχρι σήμερα). Στις Ελληνικές πολιτιστικές γιορτές του Καΐρου,
Στο "Κairo Opera House" (El Gomhouria Theatre).
Συγχρόνως στο στούντιο ετοιμάζει μια νέα δισκογραφική δουλειά με παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου παίρνοντας στίχους από το βιβλίο της γιαγιάς Βασιλικής Σκουτέλα η Scotes από τα Θεοδώριανα του νομού Άρτας, μιας Ελληνίδας της ομογένειας που μετανάστευσε με το σύζυγό της στην Αμερική το 1931 όπου δημιούργησαν την οικογένειά τους η καταγραφή των τραγουδιών έγινε από το γιο της Θανάση Σκουτέλα.

 
           Εκτύπωση...         « Πίσω