Newsletter

Στην άκρη του φιλιού

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ » ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2015 - 2016

Ύμνο στη συλλογικότητα του ελληνικού τραγουδιού αποτελεί το καινούργιο CD
Rating:3.33, Votes:3
  • Εξώφυλο
    Εξώφυλο
  • Οπισθόφυλο
    Οπισθόφυλο
Ύμνο στη συλλογικότητα του ελληνικού τραγουδιού αποτελεί το καινούργιο CD «Στην άκρη του φιλιού» που κυκλοφορεί αποκλειστικά με τον «Ελεύθερο Τύπο» το ερχόμενο Σαββάτο 12 Απριλίου, καθώς συγκεντρώνει περί τους 30 κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού.
Εμπνευστής και ηθικός αυτουργός ο Ηλείος στιχουργός και διοργανωτής της Γιορτής των Αποδήμων στον Άι- Γιάννη Μακρισίων Γιάννης Τζουανόπουλος , ο οποίος υπογράφει όλους τους στίχους των τραγουδιών, και συγκέντρωσε τόσους δημιουργούς και ερμηνευτές, οι οποίοι μελοποίησαν και ερμήνευσαν τα τραγούδια του.
 
Σε ρεπορτάζ της στον «Ε.Τ. Κ» η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου γράφει:
 «Tο CD «Στην άκρη του φιλιού» περιλαμβάνει 20 τραγούδια που έγραψαν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, καθώς και μερικοί ελπιδοφόροι δημιουργοί της νεότερης γενιάς.  Τα τραγούδια φέρουν τις υπογραφές των: Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανού, Γιώργου Κατσαρού, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μανώλη Καραντίνη, Βασίλη Σαλέα, Μανώλη Ανδρουλιδάκη, Μανώλη Γεωργοστάθη, Βαγγέλη Μαχαίρα, Γιώργου Θεοχαρόπουλου, Ραλλίας Χρηστίδου.  Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Ελένη Βιτάλη, Γιώργος Μαργαρίτης Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Θέμης Αδαμαντίδης, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Γαϊτάνος, Γεράσιμος Ανδρεάτος. Κατερίνα Κούκα, Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Εμφιετζή, Λάκης Χαλκιάς και σε ντουέτο η Ραλλία Χρηστίδου με τον Μιχάλη Δημητριάδη και η Σοφία Βόσσου με το Δάκη.  
 
«Αληθινό «συλλαλητήριο» του ελληνικού λαϊκού και όχι μόνο τραγουδιού», χαρακτηρίζει τη δουλειά ο ίδιος ο δημιουργός της Γιάννης Τζουανόπουλος, σημειώνοντας ότι περιέχει «ερωτικά και κοινωνικά τραγούδια που έγραψα επηρεασμένος από την σύγχρονη επικαιρότητα. Το τραγούδι «Ο Βοριάς» που ερμηνεύει ο Λάκης Χαλκιάς αφορά τους άστεγους της Αθήνας.
 
Το τραγούδι «Οδός Αθηνάς» με την Ελένη Βιτάλη είναι ένα κοινωνικό τραγούδι που αποτελεί την αληθινή ιστορία μιας πόρνης που βγήκε στο επάγγελμα για να θρέψει τα τρία ορφανά παιδιά της κόρης της. Κατά κύριο λόγο το CD περιέχει καινούργια τραγούδια, ενώ για πρώτη φορά κυκλοφορεί επίσημα το «Τραγούδι της φωτιάς» που ερμηνεύει ο Θέμης Αδαμαντίδης και είναι εμπνευσμένο από την φονική πυρκαγιά στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007.
 
Το «Σινεμά» είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που σφράγισαν το σινεμά, όπως στο Μίκη, το Μάνο, την Αλίκη, τη Λαμπέτη, την Καρέζη με τη μεγάλη φωνή του Μανώλη Μητσιά.
 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης σφραγίζει τον «Απόλυτο» ένα ζεϊμπέκικο του Θανάση Πολυκανδριώτη, ενώ ο Θέμης Αδαμαντίδης δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας σε δύο ερωτικά τραγούδια το «Ρολόι» και το «Παντού είσαι εσύ» του Γιώργου Κατσαρού. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που συνεργάζομαι για πρώτη φορά με τον Γιώργο Κατσαρό ο οποίος υπογράφει και το «Υπάρχει και Θεός» που ερμηνεύει εξαιρετικά ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Η Ραλλία Χρηστίδου δίνει το δικό της χαρακτήρα στο «Με το Ιόνιο στο βλέμμα σου», ο Δημήτρης Μπάσης αναδεικνύει το «20 χρονών» του Θανάση Πολυκανδριώτη που έχει ηλεκτρικό ήχο, η Κατερίνα Κούκα απογειώνει το «Πώς να σβήσω τη φωτιά», ενώ σημαντική είναι η συμβολή του Κώστα Μακεδόνα που ερμηνεύει το «Μαχαίρι» και το «Φεγγάρι μου».
 
Όλοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη δουλειά και τους ευχαριστώ εκ βαθέων».
Στιχουργός, ηθοποιός, διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια της Ολυμπίας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής διεθνών εκπομπών της ΕΡΑ, ο Γιάννης Τζουανόπουλος εξακολουθεί εδώ και 25 χρόνια να παρουσιάζει την εκπομπή «Ζωντανή Γραμμή» που αποτελεί την μακροβιότερη εκπομπή της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και συνδέει την Ελλάδα με τους μετανάστες παντού στον κόσμο. Πολυδιάστατος ο Γιάννης Τζουανόπουλος, επιμελείται ο ίδιος τα CD με τα τραγούδια του και πάντα συγκεντρώνει στις μουσικές του δουλειές σημαντικές μονάδες του ελληνικού τραγουδιού. Το ίδιο είχε συμβεί και στα δύο προηγούμενα CD του με τίτλους «Ό,τι αγάπησα» και «Λαϊκά φεγγάρια».
 
Είναι σπάνιο να είναι ο στιχουργός η κινητήριος δύναμη μιας μουσικής δουλειάς και αυτό καταφέρνει ο Γιάννης Τζουανόπουλος: «είναι ξεχωριστή τιμή για μένα να με μελοποιούν οι κορυφαίοι συνθέτες και να με τραγουδούν μεγάλοι ερμηνευτές» λέει ο ίδιος στον «ΕΤ.Κ.» «Μου αρέσει να κάνω ολοκληρωμένες δουλειές και είναι κάτι που το επιζητώ στα CD μου, τα οποία επιμελούμαι εγώ ο ίδιος. Ως σήμερα έχω γράψει πάνω από 200 τραγούδια και είχα την τύχη να μελοποιήσουν και να ερμηνεύσουν τα τραγούδια μου κορυφαίοι δημιουργοί και ερμηνευτές». Ανάμεσα στους ερμηνευτές είναι οι: Μαρινέλλα, Τζένη Βάνου, Καίτη Γκρέυ, Πολύ Πάνου, Μαίρη Λϊντα, Τάκης Μπίνης, Αντώνης Καλογιάννης, Κώστας Χατζής, Μανώλης Λιδάκης.