Στις 28 ΜΑΪΟΥ του 2002 έρχεται η μεγάλη δικαίωση για τον Λ. Χαλκιά και βέβαια από τις κορυφαίες στιγμές της καλλιτεχνικής καριέρας, αφού το έργο ζωής για τον ίδιο, ¨2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ¨ παρουσιάζεται στο ¨ΗΡΩΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ¨.
ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΟΥ 2002, και ο Λ. Χαλκιάς παρουσιάζει έναν ακόμα δίσκο (CD) Με τραγούδια παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τον γενικό τίτλο: «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ».
Στις 5 Ιουνίου του 2003, Το μουσικό έργο: ¨2500 Χρόνια Ελληνική Μουσική¨ με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, και του Πολιτιστικού Φορέα ¨ΑΚΡΟΘΕΑΜΑ¨, παρουσιάστηκε στη Ζυρίχη (Ελβετία) σε ένα από τα ωραιότερα Θέατρα Όπερας της Ευρώπης, στο ¨TONHALLE ZURICH¨, εκτός από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετείχαν, την Νένα Βενετσάνου, το Νικήτα Τσακίρογλου και την 12μελή ορχήστρα, πήραν μέρος: οι Ελβετοί καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου του μαέστρου και Διευθυντού Pedro Cortina, της ορχήστρας Camerata Cortinas Ζυρίχης και της Χορωδίας Kammerchor St.Georg Kaltbrunn, 17, Μαρτίου 2004, ο Χαλκιάς ταξιδεύει για μια ακόμη φορά για την Αυστραλία καλεσμένος από την ελληνική Κοινότητα τον Πολιτιστικό Οργανισμό ¨ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2004¨ Της Μελβούρνης, παίρνοντας συγχρόνως μέρος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Σύδνεϊ, και της Αδελαΐδας.

 
           Εκτύπωση...         « Πίσω